Xerrada Jules HoffmannJules Hoffmann,
Professor de la Universitat d’Estrasbourg, Investigador Senior del CNRS, i Premi Nobel de Medicina i Fisiologia 2011.
Innate immunity: Current conceptsOn: CosmoCaixa Barcelona (c/ Isaac Newton, 26)
24 d'octubre - 19 hores Taula rodona: Antibiòtics: Per què els bacteris superresistents són la propera gran amenaça?
Moderadora:
Carolina Llorente Lope, coordinadora acadèmica del màster en comunicació científica, mèdica i ambiental a la UPF Barcelona School of Management.
Jordi Vila, Director de la Iniciativa de Resistència Antimicrobiana d’ISGlobal
Domingo Gargallo-Viola, CSO de ABAC Therapeutics
Juan Pablo Horcajada, cap del Servei de Malalties Infeccioses de l'Hospital del Mar de Barcelona
On: Institut d'Estudis Catalans (IEC) (c/ Carme 47, Barcelona)
25 d'octubre - 18:30 hores
Taula rodona: Manipulació genètica CRISPRModeradora:
Adelaida Sarukhan Casamitjana, redactora científica a ISGlobal.
Lluís Montoliu, Investigador del CNB-CSIC
Marc Güell, Investigador de la Universitat Pompeu Fabra
Itziar de Lecuona, Subdirectora de l’Observatori de Bioètica i Dret de la Universitat de Barcelona
On: Institut d'Estudis Catalans (IEC) (c/ Carme 47, Barcelona)
26 d'octubre - 18:30 hores
Escolab: “Com funcionen els nostres músculs?”Us convidem a conèixer la Universitat Pompeu Fabra i el Parc de Recerca Biomèdica de Barcelona i a participar en una xerrada-debat d’una de les investigadores del Parc. Per començar, es farà una vista general on podreu descobrir quins centres de recerca en formen part, quines són les principals línies d’investigació i com és el dia a dia d’un investigador. Tot seguit una investigadora ens explicarà la recerca que duen a terme a la Unitat de Biologia Cel•lular sobre els mecanismes moleculars implicats en la regeneració i el creixement del múscul esquelètic i visitarem un servei científic-tècnic.
On: Departament de Ciències Experimentals i de la Salut, UPF
(PRBB, c/ Dr Aiguader 88, Barcelona)
25 d'octubre - De 10:30 a 13 hores Taula rodona: Alimentació saludable i plaerLaia Badal:
Cuinem textures per donar solucions. Cap de projectes al Departament de desenvolupament i innovació de la Fundació Alicia.
Dra. Anna Tresserra:
Vi i salut en el marc de la dieta mediterrània. Investigadora del Departament de Nutrició, Ciències de l'alimentació i Gastronomia de la Universitat de Barcelona.
Prof. Josep Argilés:
Bioquímica de l'enamorament i el plaer. Catedràtic del Departament de Bioquímica i Biomedicina Molecular de la Universitat de Barcelona.
On: Sala del Mercat de Santa Caterina (Av. Francesc Cambó, 16, Barcelona)
25 d'octubre - 12 hores